MENU

4 mód a targonca hatékonyságának javítására

Targonca hatékonyság növelés
Láttál már Lambót vagy Ferrarit a városi forgalomban? Van egy drága autó, amely óránként több mint 200 km/ó-val tud menni, de most csak óránként két kilómétert halad. Vicces vagy szomorú attól függően, hogy mit érez azok iránt, akik drága sportkocsikat vásárolnak.

Ahogy a nagy teljesítményű autókat megbéníthatják a torlódások, a termelékenységet külső tényezők tarthatják vissza. De ellentétben mondjuk az M0-ás vagy nyagykörút forgalmával, valójában valamit tehet! Olvassa el a különböző lehetőségeket, amelyekkel javíthatja működésének hatékonyságát azáltal, hogy a targoncavezetők termelékenyebbé válnak.


1. Optimalizálja a létesítmény elrendezését

Mennyi időt töltenek az gépkezelők csak kerülőutakkal? Ha a targonca telematikai eszközzel rendelkezik, az adatok megmondhatják.

A létesítmény hatékonyabbá tételének egyik leghatékonyabb módja az átszervezés. Rövid távú fájdalom, de hosszú távon jelentős termelékenység növekedést eredményezhet.
Amikor a targoncavezetőknek előre -hátra kell menniük a létesítményben, hogy egy megrendelést teljesítsenek az egy hatékonysággyilkos művelet.

Az elrendezés optimalizálása nem feltétlenül jelenti az egész munkahely átszervezését. Ez olyan egyszerű lehet, mint:

- Gyakran előfurduló termékek áthelyezése egymás közelébe és közelebb a csomagolási/rakodási területekhez
- A torlódási területek azonosítása és enyhítése
- Forgalomirányító eszközök vagy kijelölt targoncás utazási területek hozzáadása
- Bizonyos területek átalakítása új raklapállványos rendszerré


Logisztikai hatékonyság növelése

2. Képzés és információ átadás


A tapasztalt targoncavezetők rengeteg információval rendelkeznek. A tergoncavezetői képzés megtanítja az új kezelőknek az alapokat, de a tapasztalt csapattagok - akik fejjel lefelé és visszafelé is ismerik a létesítményt - tudása segíti az új alkalmazottak hatékonyabb navigálását a munkahelyen.

Az új kezelő mellé egy tapasztalt mentor kinevezése nagy előnyőket hozhat a hatékonyság és a biztonság tekintetében.

Néha az új alkalmazottaknak hallaniuk kell társaiktól:

-Azt akarjuk, hogy végezzen alapos műszak előtti ellenőrzést
-Nem baj, ha segítséget kér
-X útvonal rövidebb, de mindig túlterhelt; inkább menjen Z irányba
-Óvakodj  Zolitól a könyvelésről. Sosem figyel oda, amikor végigsétál a raktáron.

Amint az új munkavállaló beilleszkedik, tanítsa be őket más gépek kezelésére vagy feladatokra, például az akkumulátor töltésekre. Ez extra felelősség érzetet kelthet az alkalmazottakban és értékesebbnek érzik majd magukat, és soha nem tudhatod, hogy mikor lesz szükséged egy további kézre a munka befejezéséhez.

3. Fektessen be tartozékokba és ergonómiai berendezésekbe

A legjobb targonca-tartozékok a termelékenység javítása érdekében az egyik legolvasottabb cikkünk -és jó okkal. Meg fog lepődni azon termelékenység növekedéseken, amelyeket a kezelők a következőkkel érnek el:

-Oldalmozgató
-Villapozicionáló
-vagy több villás pozícionáló (duplapalettás)

Ha a fenti elemek nem férnek bele a költségvetésbe, az ergonómiát javító kiegészítők mindig jó befektetések. A fáradtság és a sérülések a hatékonyság csökkentője. Íme néhány elem, amit ajánlunk:

-Új kezelői ülés
-Villa lézer
-Kamera rendszer
-Kormány gomb
-Targoncafülke-burkolat vagy  egyéb időjárásálló burkolat

4. Kérjen ötleteket a kezelőitől

A problémához legközelebb álló emberek általában a legjobb megoldásokat kínálják, és amikor a csapattagoktól kérnek véleményt, akkor még értékesnek fogják érezni magukat.

A következő kezelői megbeszélésen magyarázza el, miért fontos a hatékonyság, és kérjen javaslatokat. Ha az ötletek nem indulnak azonnal, kérjen meg minden kezelőt, hogy legalább egy javaslatot tegyen a hét végéig.

Válasszon egy mérőszámot és ajánljon fel jutalmat és külön elismerést a legjobb ötlet (ek) ért amelyekkel sikerült elérni. Ha a csapat tagjai részt vesznek a problémamegoldási folyamatban, a megoldást sajátjuknak fogják érezni és úgy érzik, megbecsülik őket.

Közzétéve:
2022.01.05.

    Maradjon kapcsolatban!
    Értesüljön a legújabb mérési megoldásokról, ne maradjon le az akciókról!