MENU
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ultrahangos tolatóradar

Miért használjon ultrahangos tolatóradart?

A holtterek csökkentése és a vezető láthatóságának javítása fontos kérdés a közúti járművek üzemeltetői számára. Az elmúlt néhány évben a biztonsági berendezések, például a kiegészítő tükrök vagy a szélesebb látószöget biztosító kamerarendszerek általánossá váltak. A láthatóság növekedése ellenére azonban továbbra is gyakoriak az ütközések más járművekkel, rögzített tárgyakkal, kerékpárosokkal, munkásokkal, sőt gyalogosokkal.

Az ultrahangos érzékelőkkel végzett akadályérzékelés minimálisra csökkentheti a jármű károsodását és a gyalogosokkal vagy kerékpárosokkal való ütközést. Tökéletes haszonjárművekhez, amelyek szűk helyeken közlekednek. Az érzékelő rendszer figyelmezteti a vezetőt a jármű közelében lévő akadályokra, akár mozgó, akár álló helyzetben. A fülkében hangos és/vagy vizuális figyelmeztetés tájékoztatja vezetőt távolságról, míg opcionális külső beszédriasztó is hozzáadható, hogy figyelmeztesse a kerékpárosokat és a gyalogosokat, hogy a jármű megfordul vagy kanyarodik.
Ultrahangos szenzor

  Backscan®

  4 szenzoros rendszer a jármű hátuljára szerelve felbecsülhetetlen segítség a biztonságos tolatáshoz
 • Süllyesztett vagy kiálló beépítési mód
 • Hátramenetben aktív
 • Nyerges vontatókra is szerelhető
 • Sidescan®

  4 szenzoros rendszer az oldalfalra szerelve a gyalaogosok és biciklisek karanyarodás közbeni észlelésére
 • Süllyesztett vagy kiálló beépítési mód
 • Alacsony sebesség esetén és kanyarodáskor aktív
 • Nyerges vontatókra is szerelhető
 • Sidescan®Flex

  A Sidescan tolatóradar továbbfejlesztett változata, ahol a vezető választhat 4 érzékelési távolság közül. 2.5 méteres növelt maximális érzékelési távolság

  Frontscan®

  4 szenzoros rendszer a jármű elejére szerelve az alacsony akadályok és a gyalogosok észlelésére fejlesztve.
 • Alacsony sebesség esetén aktív
 • Cornerscan®

  3 szenzoros rendszer az jármű sarkára szerelve segítve a biztonságos tolatást.
 • Alacsony sebesség esetén aktív
 • Stepscan®

  2 szenzoros rendszer az jármű sarkára szerelve segítve a biztonságos tolatást.
 • Alacsony sebesség esetén aktív
 • Rádiófrekvenciás tolatóradar

  Miért használjon rádiófrekvenciás tolatóradart?

  Az olyan iparágakban, mint a bányászat, mezőgazdaság és építőipar gépeket és üzemi berendezéseket használnak, amelyek természetüknél fogva veszélyt jelentenek, ha nem kezelik őket biztonságosan. A holtterek általában sokkal nagyobbak ezeken a járműveken, és nem csak a hátsó és az oldalsó holttér jelentős hanem a gép előtt is, különösen magas vezetőállás esetén. A terep zord, a járművek agresszívebben vannak kitéve az elemeknek, míg a sűrű por és a sötétség tovább rontja a láthatóságot.

  Az ISO 5006 szabvány foglalkozik a jármű körüli holtterek problémájával. Kimondja, hogy a megfelelő, hatékony és biztonságos működés érdekében a kezelőnek képesnek kell lennie „észlelni egy (körülbelül 1,5 m magas) álló személy jelenlétét a gép kerületétől 1 m-re.”  A kamera rendszerek ezt bizonyos mértékig biztosítják, de nehéz körülmények között számos kiegészítő eszköz elengedhetetlen a kezelő vizuális és hangos figyelmeztetéséhez.
  Rádiófrekvenciás radar

  Backsense® Radar jellemzői

  FMCW technológia

  Változó frekvenciájú radarhullámokat sugároz melyhez egyedi időbélyeget rendel

  Konfigurálható

  A szórási kép hossza és szélessége beállítható az adott járműhöz. Három előre beállított séma.

  IP-69K

  IP-69K védettségű érzékelő.
  Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

  Pontos érzékelés

  Pontos érzékelés  30m-es hatótávolsággal

  Holt térben lévő objektumok személyek pontos detektálására tervezve

  A Backsense® nagy teljesítményű radar érzékelő rendszereit úgy tervezték, hogy észleljék a holttérben lévő embereket és tárgyakat, jelentősen csökkentve a balesetek számát. Érzékelik az álló és mozgó tárgyakat, vizuális és hangos figyelmeztetéseket adva a vezetőnek a fülkében – figyelmeztetve a kezelőt, akinek a figyelme nem tud minden veszélyes területre összpontosítani. A Backsense® akadályérzékelő érzékelők hatékonyan működnek zord környezetben és rossz látási viszonyok között, beleértve a sötétséget, a füstöt és a ködöt.

  A Backsense® radarérzékelők fix érzékelési tartományú modellekben és teljesen programozható modellekben állnak rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik az egyedi érzékelési területeket és a rögzített tárgyak vagy karosszéria kalibrálását.

   Maradjon kapcsolatban!
   Értesüljön a legújabb mérési megoldásokról, ne maradjon le az akciókról!