helperXE kotrómérleg


Anyagkiadás közvetlenül a kotrógéppel - a helperXE kotrómérleg ezt most lehetővé teszi. Nem szükséges homlokrakodógép az anyagkiadáshoz, mert közvetlenül a kotrógéppel végezhető a rakodás és mérhető a felrakott anyag mennyiég. Ezzel megtakarítható a homlokrakodó üzemeltetési költsége és elkerülhetők a visszafordulások a túlrakás vagy a kevés rakomány miatt.
A mérleg adatkezelési megoldásai réven nyomon követhető a termelés, a készletek és az anyag kiadások. Az adatok a beépített USB port vagy a számos vezeték nélküli adatátvitel segítségével kerülhetnek egy adatbázisba, ahonnan jelentések készíthetők. Használhat egyszerű táblázatkezelőt pl. Excelt vagy az ipotweb.com webes raksúly monitoring rendszert az adatok megjelenítéséhez.
A robosztus tervezés és a nagy pontosságú nyomás érzékelőknek köszönhetően kíváló megbízhatóságú kanálmérlegek. ISO, EN és SAE tanusítással rendelkeznek.

Könnyen kezelhető, egyszerű, mégis hatékony rakodómérleg kotrógépekre széleskörű adatkezelési lehetőségekkel.

Hatékonyság

Használatával a szállítási költség csökken és hatékonyság növekszik. A rakodómérleg kezeléshez szükséges fő funkciók közvetlenül elérhetők, nem kell a gépkezelőnek a menükben navigálni.

Adatok

A széleskörű adatkezelési lehetőségek segítenek a termelés nyomon követésében. Jelentések készíthetők nyomtatott vagy elektronikus formában.

Nyomtatás

A mérési eredmények automatikusan összegződnek, majd a rakodás végén egyetlen gombnyomásra kitörölhető az összesítés, amiről mérlegjegy nyomtatható.

Pontosság

A HelperXE kotrómérleg 20 éves múltra tekint vissza, az első kotrómérleget VEI gyár 1998-ban dobta piacra. Ez a hosszú fejlesztési idő a garancia a pontos működésre. 


Nyomtasson mérlegjegyet és termelési jelentéseket

Nagy sebességű hőpapíros nyomtatás, strapabíró megoldás, amely kevésbé érzékeny a porra és egyéb szennyeződésekre, mint a tűs mátrix nyomtató. Használható a millennium5, helperX vagy helperXE mérlegekkel egy egységként vagy különállóan felszerelve. Az egy egységként történő szerelés teszi a mérleget a piac legkompaktabb mérlegévé és biztosítja, hogy a gépkezelő kényelmesen tudja kezelni a mérleget.

Fejlett mérési technológia

A 20 éves tapasztalat alapján folyamatosan finomított mérési módszer és a növekvő precizitású érzékelőknek köszönhetően mára egy nagy pontosságú rakodómérleggé fejlődött. A gém, a kanál és a gép mozgását mozgó alkatrész nélküli szögmérő szenzorok mérik, amely tovább fokozza a megbízhatóságot.

Könnyen kezelhető

Egyszerű és egyértelmű ikonok a kijelzőn. A legfontosabb feladatok egyetlen gombnyomással elérhetők. Letisztult , könnyen áttekinthető kialakítású megjelenítés. A gépkezelő már az első perctől kezdve otthonosan használja a rakodómérleget.  

Színes kijelző

A mérleg egy kiváló minőségű, nagy fényerejű, tükröződésmentes kijelzővel van felszerelve, ami tökéletes olvashatóságot biztosít, még direkt napfényben is. A színes kijelző emeli a gépkezelő komfort érzetét.

USB adatátvitel többlet költség nélkül!

A beépített USB port és egy átlagos pindrive segítségével letölthetőek a napi rakodási adatok bármiféle felár nélkül. Ez minden millennium5, helperX és helperXE sajátja. Olvassa ki az adatokat a pendriveról egy általános táblázatkezelőt használva, mint például az Excelt, ezután már egyszerűen formázhatja és akár jelentéseket is készíthet. A mérési adatok dátum és idő szerint mentődnek, így nincs adat felülírás és a beolvasás után is egységes adatbázishoz jut.

A kotrómérleg elemei

A mérés alapja az emeléshez szükséges nyomás, ami az emelő munkahenger ágába csatlakozva mérhető. A súly számításához
elengedhetetlen mérni a gémek, a kanál és a gép szögeket. A nyomásból és a szögállásokból számítja ki a helperXE a pontos
súlyt.

1

HelperXE kijelző

A fülkébe szerelve, nyomtatóval vagy adatátvitellel

2

Gém szenzor

Méri a gém szögét emelés közben

3

Kanálszár szenzor

Méri a kanálszár helyzetét

4

Géptest szenzor

Ez adja a viszonyítási pontot az összes többi szögszenzoroknak

5

Kanál szenzor

Méri a kanál szöghelyzetét

6

Nyomásérzékelő

Az emeléshez szükséges nyomást méri.

Vezeték nélküli adatátvitel

WiFi modem

Kiépített WiFi hálózat esetén használható a lejobban. A mérleg a gyors csatlakozást követően már küldi is a mérési adatokat a egy megadott számítógépre vagy az ipotweb.com felé. 


RFlink

Ideális adatátvitel kis távolságok esetén, jellenzően 300-500m maximális távolságokhoz. Az RFlink használatával a mérlegjegy kinyomtatható közvetlenül az irodában, rögtön a rakodás után. Az ipotweb.com raksúly monitoring rendszer felé is képes adatokat küldeni, de használható önállóan is.

TrackWeight

Maradjon online kapcsolatban rakodógépével 0-24-ben! A TrackWeight GSM modem a mérési eredményeket azonnal továbbítja, nem kell más, csak elérhető mobilinternet kapcsolat. A TrackWeight használható az ipotweb.com raksúly monitoring rendszerrel vagy egy saját FTP szerverrel.

 ipotweb - raksúly monitoring

Az ipotweb.com egy web alapú raksúly monitoring rendszer. Használhat akár vezeték nélküli vagy USB adatátvitelt, a rakománysúlyok egy adatbázisba kerülnek majd, innen továbbíthatók a számlázási rendszer felé. Az ipotweb, segítségével különböző jelentések készíthetők,nyomon követhető a készlet mozgás, az eladási statisztikák és a rakodógépek termelékenysége.

VKIOSK - nem csak egy beléptető rendszer

A vkiosk példátlan automatizálást valósít meg az iparág számára. Drasztikusan csökkenti a működési költséget és néhány hónap alatt megtérül. A vkiosk használatával a felrakóhelyre - bánya, építési terület, stb- beérkezve a járművek manuális vagy automatikus gépjármű felismeréssel rögzítésre kerülnek a rendszerbe. Ez közvetlen ellenőrzést biztosít a területen dolgozó járművek felett és lehetőséget biztosít az illetéktelen bejutás megelőzésére. De a vkiosk nem csak egy egyszerű beléptető rendszer. Amint egy jármű belép a területre az összes hozzá tartozó adat, úgy mint a vevő neve, rendszáma, kért anyag mennyisége és fajtája vezeték nélküli adatátvitel segítségével bekerül a mérlegbe. Ez azt jelenti, hogy a sofőrnek nem kell kiszállnia és ezeket az adatokat megadnia a gépkezelőnek, sőt a gépkezelőknek sem kell a rakodás előtt ezeket beírni a mérlegbe, mert ezek már a mérlegbe kerülnek amikor a jármű belép a telepre. Amint a gépkezelő a járművet megrakja és törli a felrakott mennyiséget a mérlegből, akkor a mérleg automatikusan küldi a vkiosk számára a mérési adatokat, így amint a jármű a kilépéskor beazonosításra kerül a sofőr automatikusan megkapja a szállítási bizonylatot, mérlegjegyet.