MENU

4 módszer a működési költségek csökkentésére a földmunkában és a bányászatban

Költségcsökkentési lehetőségek a a bányászatban
Minél többet költ, annál kevesebbet keres. Ez egy meglehetősen egyszerű koncepció, de erre érdemes időnként összpontosítani, és értékelnie a vállalkozása teljesítményét. Telephelye úgy van kialakítva, hogy kiküszöbölje a felesleges hulladékot? Az gépkezelők a leghatékonyabban használják a gépeket? Az ilyen típusú kérdések megválaszolásával sok pénzt takaríthat meg, ami lehetővé teszi a munka új lehetőségeinek feltárását.

Íme négy módja annak, hogy csökkentse működési költségeit, akár földmunka, akár bányászat területén dolgozik:1. Csökkentse a túlzott gumiabroncskopást.
Használjon vastagabb gumiabroncsot, plusz futófelülettel a kemény munkákhoz, és könnyebb gumikat a hosszú, gyorsaságot igénylő feladatokhoz. A gumiabroncsok az adott munkához való kiválaszása segít abban, hogy alacsonyan tartsa a gumiabroncsok hőmérsékletét.


Soha ne használjon túlmelegedett gumiabroncsokokat. A gumiabroncsok nyomásának ellenőrzése is kritikus. A hőmérséklet és a nyomás nyomon követhető a gumiabroncsnyomás ellenőrző rendszerekkel. Ezeknél a rendszereknél minden egyes gumiabroncson vannak érzékelők, amelyek nyomon követik mind a nyomást, mind a hőmérsékletet - ha bármelyik kívül esik az abroncsgyártó által az adott paramétereken, a kezelő értesítést kap.

Ha a munkagépe fel van szerelve ilyen rendszerrel, akkor használja ki azt és csökkentse a gumiabroncsok kopását.  Néhány munkagép olyan vezérlőrendszert használ, amely lehetővé teszi a kezelők számára, hogy minimalizálják a kerekek megforgását. Ez segít csökkenteni a gumiabroncsok kopását és az üzemanyag -fogyasztást.

A jól karbantartott munkaterületek és a üzemi utak is meghosszabbítják a gumiabroncsok élettartamát. A szikla és kődarabok valamint egyéb törmelékek távol tartása a gumiabroncsoktól egyszerű módja annak, hogy többet hozzon ki belőlük, és a jól karbantartott út lehetővé teszi a járművek maximális potenciális sebességének kihasználását.

2. Segítse a gépkezelőit hatékonyan.

Ha egy gépet vásárol a termelékenység maximalizálása érdekében, fontos, hogy jól képzett kezelő vezesse. Ha új vagy képzetlen kezelőt ültet az új és drága munkagépre, szükségtelen károkat vagy biztonsági problémákat okozhat.


Képezze a gépkezelőket, a tapasztalt, sokat látott kollégák tudásának átadását ösztönözze.3. Alakítsa ki a munkaterületet és pozícionálja a munkagépeket

A világ leghatékonyabb gépei sem érnek sokat, ha folyamatosan más gépekre várnak, a szükségesnél távolabra mozognak, folyamatosan váltanak előre és hátra, stb.


A kezelői teljesítmény is számít. Az Y forduló végrehajtása például a homlokrakodóknál nagyszerű módja az üzemanyag -megtakarításnak és a szükségtelen kopás csökkentésének. A munkaterületet is optimalizálni kell a várakozási idő csökkentése érdekében. A ciklusidők lerövidítése növeli a hatékonyságot - úgy tűnhet, hogy minden nap csak kis összeget takarít meg, de egy év alatt akár több százezer is lehet az összeg


Egy másik dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy minimálisra csökkentse a emelkedőket, a hajtűs fordulókat és a visszafordulásokat és kevesebb mentés történjen. Mindezek egyenletesebb munkavégzést és nagyobb hatékonyságot biztosítanak. Különösen a 10–12% -ot meghaladó emelkedők lassíthatják a járműveket és túlzott üzemanyag fogyasztást eredményeznek. Ez különösen igaz a merev teherautókra.

4. Tartsa karban a gépeit

Sokat mondjuk, de a megfelelő karbantartás az egyik legnagyobb tényező a gépek hatékony és biztonságos működéséhez. A költséges leállások csökkentése érdekében érdemes időt szakítani a gépek karbantartására.

    Maradjon kapcsolatban!
    Értesüljön a legújabb mérési megoldásokról, ne maradjon le az akciókról!