MENU

Megfontolások a jobb homlokrakodókanál kiválasztásához

Homlokrakodó kanalak típusai és kiválastása
A megfelelő homlokrakodó kanál vagy munkaeszköz kiválasztása maximalizálja a hatékonyságot és a termelékenységet, miközben minimálisra csökkenti a gép kopását. Mivel a homlokrakodókhoz számos típusú munkaeszköz létezik, a választás nem feltétlenül azonnal nyilvánvaló.

Alábbiakban egy gyors áttekintés a különböző típusú munkaeszközről és a legfontosabb szempontokról, amelyeket figyelembe kell venni a kiválaszáskor.

A homlokrakodó kanál típusai

A megfelelő homlokrakodó kanál kiválasztása a különböző típusok megértésével kezdődik. Az alábbiakban bemutatjuk az öt leggyakrabban használt rakodókanál -típust. Közöttük szinte bármilyen munkát és anyagot hatékonyan tudnak kezelni.

Földkanál - általános célú kanalak 
Ezek a leggyakoribbak, nagy teherbírású munkaeszközök, amelyek sokféle felhasználásra alkalmasak, de különösen jól használhatók depózásra és az újrafeldolgozásra. Erős anyagból készült, jól terhelhető munkaeszközök.

Gabonakanál - könnyű anyagokhoz
A könnyű anyagok, kifejezetten laza szerkezetű, kezelésére tervezték. Például gabona, faforgács, hó, stb.

Multikanál - többcélú kanalak
Sokoldalúak, és sokféle alkalmazáshoz használhatók, beleértve a rakodást, az anyagmozgatást, a bála kezelést, a könnyű osztályozást, a markolást, a feltárást,  és más felhasználási területeket.

Sziklabontó kanál - kőzetkanál
Olyan sziklák és betontörmelékek kezelésére tervezték, amelyek bányában, kőbányában és nagy közúti feladatokra használhatók és ellenállnak a kemény, nehéz anyagokból eredő kopási és törési hatásoknak.

Speciális kanalak
Léteznek speciálisabb kanalak is. A gyártók már tudományosan terveznek munkaeszközöket nagyon speciális alkalmazásokhoz és anyagokhoz. Találhat például kanalat, melyek kifejezetten oldalsó ürítéshez valók, szemét- vagy hulladéklerakáshoz, szénhez, műtrágyához stb.

Homlokrakodó kanalak típusai

Tippek a rakodókanál, munkaeszköz kiválasztásához

  • A homlokrakodó kézikönyve átfogó információkat tartalmaz a kanál tartozékairól, amelyeket biztonságosan és hatékonyan használhat. Ne használjon olyan munkaezközt amely a specifikáció szerint nem megfelelő.
  • Határozza meg a kezelendő anyagok átlagos sűrűségét és a kanál súlyát, és hasonlítsa össze a gép teherbírásával és emelési kapacitásával.
  • Válassza ki a kanalat a legnehezebb anyaghoz, ha egynél több anyagtípust kezel ugyanazzal a kanállal.
  • Ne felejtsen el számolni a súlynövekedéssel, ha az anyag, mint például a homok, nedves.
  • A mindennapi anyagmozgatáshoz nagyrészt egy általános kanalt használjon, különösen akkor, ha több féle anyagsűrűséget kezel.
  • A gabonakanál a könnyű anyagok rakodásánál okos választás a nagy térfogatú könnyebb anyagok kezelésére a nagyobb kapacitásuk miatt
Ne feledje: Soha ne terhelje a homlokrakodót a specifikációban megadott határokon túl, mert ez csökkenti a teljesítményt és a hatékonyságot, valamint a gép indokolatlan kopását. Ez sérülésekhez, tömlőszakadáshoz vagy akár balesetekhez is vezethet.

    Maradjon kapcsolatban!
    Értesüljön a legújabb mérési megoldásokról, ne maradjon le az akciókról!