MENU

Hatékony rakodás homlokrakodóval

Rakodások hatékonyságnövelése
A homlokrakodók technológiája tovább fejlődésével, bármilyen készségű kezelőt gyorsabbá és hatékonyabbá tesznek. A fejlett gépek - olyan kezelőkkel, akik tudják, hogyan kell kihasználni szolgáltatásaikat - drasztikusan javíthatják a jövedelmezőséget és csökkenthetik a teljes karbantartési költséget.


Ha Ön homlokrakodó kezelő vagy a cégük rendelkezik homlokrakodókkal, akkor ez a cikk hasznos lesz az Ön számára.A rakodási hatékonyság növelése


Használja a gépen a ciklusidők javítására tervezett funkciókat. Két jó példa: az egyik az automatikus munkaeszköz magassági korlát beállítása (Boom kick out) a másik pedig az automatikus süllyesztés (Return to level). Ez a két funkció lehetővé teszi az emelések és a süllyesztések pontos és gyors elvégzését, így nem keletkezik felesleges  út, ami növelné a rakodási időt.


Az Y forduló használata a rakodáskor

Az Y ciklus nagyon hatékony. A trükk az, hogy a teherautókat a megfelelő helyre kell állítani, hogy az Y ciklus ne legyen túl nagy vagy túl kicsi. Lehetséges, hogy túl közel van a teherautóhoz és a depóhoz, ami megnehezíti a hatékony sebességgel történő manőverezést. Ez arra is kényszerítheti, hogy a szükségesnél többet kormányozzon, ami lelassítja a ciklusidőt.

Hassználja a technológiát a technikája fejelesztéséhez

A kezelő technikája kritikus a kanál merítésekor. Tudnia kell, hogyan kell beállítani a kanál szintjét a megközelítéskor, majd az emelési és döntési funkciók zökkenőmentes működtetését, hogy fenntartsák az anyag mozgását. Ha ezt nem megfelelően hajtják végre, akkor általában azt látja, hogy a gép hevesen rángatózik, vagy akár elakad a depóban, és forgatja a kerekeket. Ez rakodást megakaszthatja, költséges lehet, és szükségtelenül kopik a gumiabroncs és a gép.

Számos technológia megkönnyíti a rakodást. Az első az állítható karérzékenység, amely lehetővé teszi a hidraulikus karok válaszszintjének kiválasztását a működési stílusának megfelelően. A fejlett homlokrakodók három üzemmmóddal rendelkeznek: lágy, aktív és normál. A Soft lassabb vagy pontosabb feladatokhoz készült. Aktív a gyors reagáláshoz, komoly termelékenységi követelményekhez. És a normál a kettő között van.

A kerék húzóerő vezérlése egy másik hasznos funkció, amely lehetővé teszi a kerekek teljesítményének beállítását a talajviszonyok kompenzálása érdekében. Ez csökkenti a kerekek forgását és csúszását, ezáltal csökkenti a gumiabroncsok kopását és javítja a termelékenységet, miközben csökkenti a teljes üzemeltetési költséget.

Néhány munkagép rendelkezik az irányváltást segító funkcióval. A motor fordulatszáma automatikusan csökken, és az üzemi fék bekapcsol, amikor azt érzékeli, hogy a kezelő megváltoztatja a rakodó irányát. A gép a nyomatékváltó helyett a szokásos fékeket is használja a gép lassítására - kevesebb terhet ró a hajtásláncra, üzemanyagot takarít meg és egyenletesebb irányváltást biztosít.


A kanál méretének teherautóhoz  való igazítása
A feladathoz és a teherautóhoz illeszkedő kanálméret jelentősen javítja a termelékenységet. Ez különösen kritikus a nagy termelékenységű alkalmazásokban, például kőbányában vagy üzemben.

Bár a kanál mérete és a rakodási magasság fontos, a gép méretét nem szabad figyelmen kívül hagyni. A rakodónak képesnek kell lennie az anyag mennyiségének emelésére, mind teljesítmény, mind stabilitás szempontjából. Ha a gép nem stabil emelés vagy mozgás közben megrakott kanállal, akkor nemcsak veszélyes, hanem jelentősen lerövidítheti a gép élettartamát. Ez nagymértékben befolyásolhatja a kezelői önbizalom szintjét is.

A rakodási hatékonyság maximalizálása fedélzeti mérlegekkel

A fedélzeti mérőrendszerek javítják a hatékonyságot azáltal, hogy azonnali raksúly információt adnak. Ez jelentősen csökkentheti mind a gépek, mind a teherautók túlterhelését, ami csökkenti kopását, és elkerüli a költséges problémákat, például a túlsúlyos bírságot és a újrarakodásokat.


    Maradjon kapcsolatban!
    Értesüljön a legújabb mérési megoldásokról, ne maradjon le az akciókról!